Sista söndagen i augusti åkte jag och min man upp till Funäsdalen tillsammans med hans föräldrar och syster med sambo samt alla våra hundar. Okej, med alla menar jag tre. Varje par har en varsin.
Jag tänkte att ni skulle få se lite bilder från några av de utflykter som vi gjorde under den veckan.

När vi kom upp på söndagskvällen så hade vi en magisk solnedgång.

Efter en konstig natt så vaknade vi upp till en minst lika magisk morgon. Jag längtade nästan ut 😛 Första bilden är utsikten från mitt och min mans fönster.

Den dagen åkte vi till Andersborg och gick en av lederna där. Jag och Tom gick tillsammans med Mint lite före resten av gänget då vi alla ville hålla en högre takt än resten. Vi kom ner tillslut ner till våffelstugan där. Herregud vad gott det var med våfflor efter den turen. Tyvärr missade resten av gänget dem och jag missade att ta bilder på den 😉

Efterföljande dagar så hade vi inte lika fina dagar. Dock hade jag massor av skoluppgifter och bildredigeringar att göra. Så jag höll mig okuperad den tiden vi inte kom ut.

Så fort vi fick lite uppehåll så tog vi en tur upp på Flatruet, där finns Sveriges högst belägna väg. Det är ju verkligen svårt att fånga dessa vyer på bild men jag försöker iallafall 😀

Vår sista vandring blev på Malmagsvålen. Jäklar vad det blåste när vi kom upp på toppen. Men wow vad mysigt att krypa ihop i den där lilla raststugan där uppe där de andra drack kaffe och jag varm saft samt käkade äggmacka. Som det ska vara när man vandrar.

Dagen innan vi åkte hem så tog vi gondolen upp på Funäsberget och besökte samebyn, tyvärr missade vi renarna eftersom gondolen inte går varje dag just under denna period. Något vi önskar att det skulle stått någonstans. Vi hade ju ändå åkt upp men man blir ju lite besviken när vi kommer dit. Vi fattar ju såklart varför när de förklarade det men ändå! Det borde stå på hemsidan. Anledningen är ju för att när gondolen inte går så är det ingen som åker upp dit och sköter dem när gondolen inte går varje dag. Vi tog ändå en tur där uppe och tog sedan en lunch i toppstugan! Så värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *