Igår höll Apple sitt vårevent där de släppte en del nya produkter som jag tänkte berätta om nedan. Eventet höll på i en timme och jag följde det via min Apple TV hemifrån soffan. Det största släppet var nog Mac Studio, en ny dator som jag berättar mer om längre ner i inlägget.

Alla bilder nedan är från Apples hemsida.

iPhone

Apple presenterade en större uppgradering till iPhone SE så nu kommer alltså generation 3 av den modellen. Formen är det samma som innan, så de som gillar att ha en hemknapp osv är nog glada för det! Den kommer i tre färger, den röda är kvar sen innan och sen kommer den i stjärnglans (vilket är min nya favoritfärg hos Apple) och i midnatt. De har även uppgraderat telefonen så den är snabbare och har bättre batteritid.

Här kan du läsa mer om iPhone SE

iPhone 13 och 13 pro fick också lite nya färger. 13 kommer nu även i grön och 13 pro kommer i alpingrön. Den gröna 13 är lite djupare i sin färgton är 13 pro som har en mattare färg på sin gröna.

Här kan du läsa om iPhone 13 och här kan du läsa om iPhone 13 pro

iPad

iPad air fick sig en uppdatering till M1-chippet så nu har den samma processorskraft som en iPad pro vilket är helt galet! Det gör den väldigt kraftfull och bådar gott inför uppdateringen av iPad pro som förmodligen kommer i höst. Förutom denna stora uppgradering av processorn så fick iPad air äntligen samma 12 megapixel kamera som Apple verkar ha i alla sina produkter. Så nu får du ännu skarpare och fina videos när du ex kör ett möte eller filmar med din iPad. De släppte också en ny blå nyans så nu finns Air i fem fina pastellfärger.

Här kan du läsa med om iPad air

Mac Studio

En ny stationär dator som riktar sig till kreativa arbetare. Alltså fotografer, musikskapare, filmskapare osv osv. Den påminner till utseendet om en Mac mini som fördubblat på höjden. Mest för att för fläktarna som de byggt in som jag förstår det.

Man kan köpa den med deras nya M1-processor som heter M1Ultra! Det är som att du har två M1Max i ett chip liksom. M1Max var innan den bästa processorn Apple har haft och nu finns alltså en processor som är dubbelt så snabb och bra. Jisses!

Eftersom Mac Studio är en helt ny dator så är det svårt att jämföra med tidigare versioner. Men jag valde att jämföra med Macbook Pro 16 tum från 2019 (vilket är närmst den dator jag har idag) och sen med den nya Macbook Pro 14 tum (vilket är den dator jag har kollat på att uppgradera till)

Och det går typ inte ens att jämföra hur fort Mac Studio kommer jobba jämfört med min jag har idag, och då är den ändå helt okej! Den är från 2017 så fem år och det enda felet med den nu för tiden är nog batteriet och det kan jag ju byta ut 😀

Men! När jag tittar på Mac Studio och Macbook Pro 14 tum så är Mac studio dubbelt i allt! Dubbelt så snabb processor, dubbelt så mycket ramminne, båda har 512 gb lagring i grunden och kan ha upp till 8TB lagring som max. Nej men snälla rara. Nackdelen med Mac studio är ju att det bara är datorn. Du behöver ju naturligtvis ha en skärm och tangentbord och allt sånt. Men har du redan det hemma och sitter mycket vid ett skrivbord när du jobbar, då finns det typ ingen anledning till att inte välja Mac Studio framför MacBook Pro.

En Macbook Pro 14 tum kostar från 23995 och en Mac Studio börjar på 25495. Det skiljer alltså 1500 kr mellan dem men du får mer dator för de 1500 kronorna. Är du dock en person som har med dig din dator extremt mycket och bara har råd att äga en dator då är det ju MacBook Pro du ska välja.

Framsidan
Baksidan

Här kan du läsa mer om Mac Studio

Mac Studio Display

Men fear not! Självklart släpper Apple en ny display/skärm. Det är en 5K skärm som verkar ha samma färgåtergivning som vanligt när det kommer till Apple. De har helt okej färgåtergivning, tycker aldrig att färgerna känns konstiga när jag skriver ut bilder från min MacBook Pro. Så jag tror verkligen på denna skärm.
Den har en inbyggd kamera, samma som de andra produkterna, 12 megapixel.
Det är enkelt att bara koppla in sin dator i skärmen så man behöver inget mellan, utan har du en Mac med USB-C idag så är det bara att koppla ihop dem och då kommer även skärmen att ladda din dator. Det gör ju alla skärmar som idag har USB-C så du behöver inte ha just denna skärm för att få detta att funka.

Här kan du läsa mer om Mac Studio Display

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *