UPPDATERAT 13 november 2021

Sen några veckor tillbaka har nu alla tillgång till att länka i sina stories, detta sker inte via swipe-up längre utan via en sticker i Instagram stories! Har du frågor så ställ de gärna i kommentarsfältet nedan! <3


För att kunna göra detta måste du först ha en video som är minst en minut lång.

Vill du hellre se detta i videoformat? Gör det nedan, om inte, läs vidare!

Hur du gör:

Det är egentligen väldigt, väldigt enkelt. Du skapar en video som är minst en minut. Sen lägger du upp den på IGTV där du i rubriken till din video skriver exempelvis “Klicka här” Eller “Tryck här för länk” och i beskrivningen lägger du den länk som du vill att personen i fråga ska gå till.

Kruxet är att du behöver göra en ny IGTV för varje ny länk så om du ofta vill länka till exempelvis din hemsida, blogg eller youtubekanal så lägg upp en video för det. Sen kan du göra speciella videos när det är specifika länkar som du använder, kanske till ett speciellt inlägg eller så.

Exempelvis kan du som fotograf länka till din bokningssida genom en IGTV som du sen kan återanvända när du vill promota din business.

Notera:

Du behöver bara länka och inte dela din video varje gång.

Glasklart, eller hur? Om inte, så fråga gärna här nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *