En månad sen operationen

Hej! Nu har det varit ganska tyst här ett tag. Har inte riktigt haft något att skriva men nu har det ju gått en månad sen min operation så jag tänkte att det var dags att uppdatera er. Jag frågade på Insta om ni hade några frågor och det hade ni. Så jag tänker att jag går igenom dem nu. En del frågor har varit samma från olika personer, så jag har gjort några till en egen fråga istället 😛 Hade gärna tagit en färsk bild idag så ni får se hur jag ser ut, men denna bild ovan är bara några dagar gammal så det har inte hänt så mycket sen dess 😉

Hur mår du?

Just nu mår jag ganska dåligt, men det är för att jag är sjuk 😅Men jag har mått bra sen smärtan släppte ca en vecka efter operationen.

Hur mycket har du gått ner?

Sen flytstart 14,4 kg och sen operationen är det 7,9 kg. Så ca 3 hekto om dagen sen flytstart. Efter operationen gick jag ner lite mer än 4 kg på en vecka. Sen stod min vikt nästan helst still i lite mer i en vecka. Jag gick ner men jag gick också upp de dagarna men totalt gick jag de ca 10 dagarna 7 hekto. Efter det har jag de senaste två veckorna gått ner 2,9 kg. Varav den mesta av denna nedgång har varit nu denna vecka när jag har varit sjuk och har haft svårt att få i mig mat. Så av de 2,9 kg så är det 2,5 bara sen i söndags. Vilket inte är bra. Så hoppas lite att det levlar ut lite mer när jag blir frisk igen, men går gärna inte upp igen såklart 😅

Hur går träningen?

Ganska dåligt. Under sjukskrivningen så var jag ute varje dag och gick men tror att jag har varit lite feg i att våga gå längre eller snabbare än jag borde. Jag testade gym sista dagarna innan sjukskrivningen tog slut. Det var så tråkigt, jag vågade inte ta i som jag tycker att jag borde ha gjort. Men jag ska i november ta tag i det ordentligt men hjälp av en PT 😍För mig är det viktigast att få in rutinerna nu, även om jag inte tar i som jag borde osv utan att jag faktiskt kommer iväg på promenader och besöker gymmet osv.

Är det något som inte har varit som förväntat?

Kanske trodde jag inte att jag skulle ha sådant problem med sprutorna som jag faktiskt hade. Efter operationen får man ta sprutor i magen som är blodförtunnande och det hjälper så man inte får blodpropp. Det var ren ångest varje kväll när jag skulle ta dem. De tre första tog Tom på mig men tillslut tog jag sprutan själv då det blev lättare när jag var beredd på att nålen skulle komma in.

Sen trodde jag inte att jag skulle ha så ont direkt efter operationen. Är med i många facebook-grupper där alla skriver hur bra de mår efter operationen och att de inte har ont alls. Kände mig så lurad. Ångrade operationen då, tänkte att nu kommer jag att ha ont resten av livet. Har inte alls ont nu så det är ju skönt 🙂

Väger du dig bara?

Nej, jag mäter mig också, men bara ca en gång i veckan. På söndagar. Men jag mätte mig idag också för att få dagsfärska siffror.

  • Midja: -14,5 cm
  • Kroppsfett: -2,1%
  • Bröst: -7 cm
  • Överarm: -2 cm
  • Armled: – 0,5 cm
  • Höft: -9 cm
  • Lår: -7 cm
  • Bukomfång: -10,5 cm

På BMI har jag minskat från Fetma klass 3 till Fetma klass 2. Jag hade BMI 40,4 innan jag började på flytkosten inför operationen. Nu har jag BMI 35,6 och är alltså inte jättelångt ifrån Fetma klass 1. Jag har ca 2 kg dit.

Dessutom känner jag stor skillnad på många av mina kläder. Jag har i princip inget plagg som sitter tajt längre vilket såklart är skönt men snart kommer de vara alldeles förstora.

Har du börjat jobba än?

Japp, hann jobba två dagar innan jag blev sjuk igen. En dag med företaget och en dag på Rajala. Sen blev jag sjuk. Skulle ha jobbat hela denna vecka men förhoppningsvis är jag tillbaka på jobbet i morgon igen. Jag var sjukskriven i 18 dagar, vilket jag anser räckte mig då jag var ganska uttråkad den sista veckan men jag är glad att jag fick vara hemma under flytande perioden och mosperioden kommer efter operationen.

Hur går det med sötsuget?

Det har minskat. Eller det är annorlunda. Svårt att förklara. Jag vill fortfarande köpa allt godis i världen och när jag handlade själv första gången efter operationen så plockade jag på mig så mycket godis. Men väl hemma så vill jag typ inte äta nått. Känns så onödigt. Men jag åt lite nu i helgen. Min första helg där jag får äta vanlig mat. Tidigare hade jag köpt hem Marabou Pepparkaka, Twix Pepparkaka, Kinapuffar Salty, Calippo karameller. Så på fredagen åt jag en rad Marabou, fyra kinapuffar och tre karameller och på lördagen åt jag en Marabou-rad, en twixbit (Tom tog den andra) och fyra kinapuffar. Det räckte för mig, ville inte ha mer vilket var så skönt. På lördagen testade jag också cola zero. Det gick bra men det smakar inte lika gott längre, det är gott men inte samma som förut.

Jag är nöjd med det, vill fortfarande kunna käka sötsaker osv men är glad att jag inte har samma cravings efter det och kommer få fortsätta jobba för att inte falla tillbaka i gamla vanor.

Fick du inte svar på din fråga, ställ den igen i kommentarerna så svarar jag där 😘

(Visited 208 times, 2 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.